штампа ПДФ
Вијести
Нове услуге у Служби за превентивну, дјечију и општу стоматологију - 5.1.2018.

Служба за превентивну, дјечију и општу стоматологију однедавно је почела са пружањем услуге ортопантомографске (ОПГ) и радиовизиографске(РВГ) технике снимања. Ортопантомографска техника снимања постала је стандард у стоматологији те се сматра обавезним снимком при првом прегледу. Због своје економичности, заштите пацијената од непотребног зрачења има велику важност у дијагностици. Овим снимком у потпуности се могу видјети сви зуби заједно са круницом и коријенима, може се контролисати висина преостале кости у вилицама, постојање периапикалних процеса, цисти, тумора и осталих деформација.
Радиовизиографска техника снимања (РВГ) је циљани снимак појединачних зуба који приказује детаље крунице и коријена као и околне виличне кости. Слика се приказује на екрану уз помоћ РВГ сензора и омогућује компјутерску анализу и прецизну дијагнозу.

ортопантомографске  (ОПГ) и радиовизиографске(РВГ) ортопантомографске  (ОПГ) и радиовизиографске(РВГ) ортопантомографске  (ОПГ) и радиовизиографске(РВГ) ортопантомографске  (ОПГ) и радиовизиографске(РВГ) ортопантомографске  (ОПГ) и радиовизиографске(РВГ)
У нашој установи захваљујући овим модерним техникама денталних дигиталних снимака омогућено је посматрање слике преко цијелог екрана и слике се могу повећавати и зумирати што побољшава дијагностиковање.
Ове нове услуге можете добити на другом спрату Дома здравља преко пута рецепције на стоматологији. Јавите се Вашем стоматологу који ће извршити преглед и упутити Вас по потреби на ортопантомографско или радиовизиографско снимање.
За ове услуге није потребно наручивање снимање се обавља исти дан по доласку.


Подјела новогодишњих пакетића - 4.1.2018.

Поводом новогодишњих празника и предстојећег Божића, наша установа је организовала подјелу пакетића за дјецу до годину дана старости, као и за дјецу из породица са троје и више дјеце радника запослених у нашој установи.
Уз пригодан програм, игру, плес и забаву са Дједа Мразом, потрудили смо се обрадовати наше малишане.
Трудићемо се да ово постане традиција у нашој установи као симболичан допринос и подршка нашим најмлађима.

Podjela novogodišnjih paketića 2018 Podjela novogodišnjih paketića 2018 Podjela novogodišnjih paketića 2018 Podjela novogodišnjih paketića 2018 Podjela novogodišnjih paketića 2018