Вијести
Стоматолошки систематски прегледи школске дјеце

stomatološki preventivni pregledi

Са почетком школске године Служба за превентивну, дјечију и општу стоматологију ЈЗУ Дом здравља Добој у оквиру својих превентивних активности почиње са стоматолошким систематским прегледима школске дјеце. Систематским прегледима обухваћена су дјеца трећих, петих, седмих и деветих разреда свих градских и подручних основних школа на подручју Града Добоја.

Како би се наставни процес одвијао неометано, а и да олакшамо нашим малишанима и њиховим родитељима да не морају долазити у стоматолошке ординације у Дому здравља, стоматолошки тим кога чини специјалиста превентивне и дјечије стоматологије и стоматолошка сестра, прегледе врше у школским просторијама кад год је то могуће.

Стоматолошки преглед се врши са стоматолошким огледалцем и сондом. Прегледом се евидентирају каријес индекси, пародонтални индекси и ортодонтске неправилности. Уједно се тада дјеци дају савјети о правилној и редовној оралној хигијени, демонстрира се правилна техника прања зуба, дају савјети о правилној исхрани, заштити и превенцији здравих зуба од каријеса.

Након завршеног прегледа, наставницима се дају подаци о кариозним зубима код дјеце, и позивају се родитељи и наши мали пацијенти да закажу термин за санацију зуба код специјалисте превентивне и дјечије стоматологије у нашој Установи.

Поред систематских прегледа школске дјеце, дјечији стоматолози свакодневно врше стоматолошке систематске прегледе предшколске дјеце у сарадњи са Педијатријском службом ЈЗУ Дома здравља Добој.

Овим путем позивамо све родитеље, који још увијек нису са својом дјецом посјетили дјечијег стоматолога, да на вријеме доведу своје дијете (већ од 6 мјесеца старости) да би добили стручне савјете и на тај начин очували орално здравље своје дјеце.
Очекујемо вас ...Др Анита Калајџић,
специјалиста превентивне и дјечије стоматологије
« Претходна
Сљедећа »