Вијести
Основни принципи асептичног рада у оралној хирургији

Дана 01.10.2018. у великој сали Дома здравља Добој, са циљем унапрјеђења квалитета рада и услуга Службе за превентивну, дјечију и општу стоматологију била је организована едукација на тему: ,,Основни принципи асептичног рада у оралној хирургији” коју је водила доц. др Ивана Симић, специјалиста оралне хирургије и имплантологије Медицинског факултета у Фочи.
Osnovni principi aseptičnog rada u oralnoj hirurgiji Dom zdravlja Doboj Osnovni principi aseptičnog rada u oralnoj hirurgiji Dom zdravlja Doboj
Osnovni principi aseptičnog rada u oralnoj hirurgiji Dom zdravlja Doboj Osnovni principi aseptičnog rada u oralnoj hirurgiji Dom zdravlja Doboj  

Едукација је била намијењена свим стоматолошким и медицинским сестрама/техничарима Службе за превентивну, дјечију и општу стоматологију и састојала се из теоретског и практичног дијела. Све стоматолошке и медицинским сестре/техничари су уз принципе асептичног рада детаљно прошли све инструменте и сетове за рад у оралној хирургији, увјежбавали технике рада које ће касније олакшати њихов рад као асистента при орално - хируршким интервенцијама. Додатни акценат стављен је и на то како да стоматолошке и медицинске сестре/техничари олакшају себи рад при захтјевним и дужим интервенцијама и који су то ергономични положаји који асистенти при интервеницијама треба да заузму како би се заштитили од професиноналних обољења.
Сврха ове едукације била je да се све стоматолошке и медицинске сестре/техничари подсјете и додатно оспособе за професионално и ефикасно асистирање при орално - хируршким интервенцијама.


8. конгрес Асоцијације кардиолога и ангиолога БиХ

У Сарајеву је у периоду од 20 - 23.09.2018 у хотелу Хилс одржан 8. конгрес Асоцијације кардиолога и ангиолога БиХ, на којем је Дом здравља Добој имао свог представника.
Прим. др Андреа Томић, специјалиста породичне медицине је у сесији о Аритмијама, одржала интересантно предавање на тему ”Аритмије код жена - узрок или посљедица?” Конгресу су присутвовали еминентни стручњаци из области кардиологије и ангиологије, око 600 учесника, од чега 120 предавача из Босне и Херцеговина и 30 из иностранства.
8. kongres Asocijacije kardiologa i angiologa Dom zdravlja Doboj 8. kongres Asocijacije kardiologa i angiologa
8. kongres Asocijacije kardiologa i angiologa    


Изаберите или промјените доктора до краја године

Preregistracija pacijenata Dom zdravlja Doboj Поштовани грађани, од 1. октобра до 31. децембра 2018. године можете извршити пререгистрацију, односно изабрати доктора породичне медицине, педијатра или гинеколога.
У наведеном периоду није потребно наводити разлог промјене доктора, док је и процедура много једноставнија.