MEĐUNARODNI DAN BORBE PROTIV ZLOUPOTREBE DROGA I ILEGALNE TRGOVINE (26.6.2024)

Međunarodni dan borbe protiv zloupotrebe droga i ilegalne trgovine se obilježava 26. juna kako bi se ukazalo na važnost postizanja svijeta slobodnog od zloupotrebe droga. Ovogodišnja tema se odnosi na prevenciju koja se zasniva na naučna istraživanja, poštovanjem ljudskih prava, saosjećanju i razumjevanju socijalnih, ekonomskih i zdravstvenih teškoća izazvanih zloupotrebom droga.

Globalni problem zloupotrebe droga predstavlja izazov koji utiče na živote miliona ljudi širom svijeta, počevši od pojedinaca koji se bore sa poremećajima upotrebe supstanci i njihovim porodicama, do zajednice koja se suočava sa posljedicama ilegalne trgovine drogom i organizovanim krimilanom. Ključ za rješavanje ovog problema se nalazi u pristupu zasnovanom na naučnim dokazima koji daje prioritet prevenciji i liječenju.

Potrebno je da se ujedine napori i zajednički djeluje u borbi protiv globalnog problema droga, jer samo tako se može stvoriti svijet u kojem su pojedinci osnaženi da vode zdrave i ispunjene živote.

Preuzeto: https://www.unodc.org/unodc/en/drugs/index-new.html

JZU Dom zdravlja Doboj

Centar za zaštitu mentalnog zdravlja Doboj

Kontakt telefoni: 053 490 327

Tim za djecu i omladinu: 053 490 300 lok.427

Mail: cmz@domzdravljadoboj.ba

Savjetovalište svaki radni dan od 11.00-13.00 časova

Pripremile:

Nikolina Lazić, dipl. psiholog

Nataša Gostić, spec. pedagog

You may also like...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *